Is het de moeite waard de bijbel te lezen? Misschien heb je je dit al eens afgevraagd en je afgevraagd wat het nut van de bijbel is? Vandaag zul je ontdekken wat de voordelen zijn van het lezen van de bijbel en waarom het de moeite waard IS om de bijbel dagelijks te lezen.

De bijbel is God’s levende Woord om leiding en richting te geven voor het leven.

Het is echter meer dan een “handleiding voor het leven”, het is een kompas naar de God van het universum en openbaart ons wie God is.

Er zijn talloze voordelen van het lezen van de bijbel die grote hoop en bemoediging voor ons geloof inhouden. Ontdek hieronder de kracht van het lezen van de bijbel!

Er zit een grote kracht in het lezen van de Bijbel: God leren, kennen en aanbidden

De bijbel is onze blauwdruk, onze handleiding voor het leven. Het is Gods boodschap voor ons waarin Hij Zichzelf en Zijn perfecte plan openbaart. Wanneer wij tijd doorbrengen in de Schrift, groeien wij in het kennen van en leren over onze Maker en Schepper.

Wij leren Hem kennen als de Allerhoogste God, de Koning der koningen en de Heer der heren. De bijbel toont ons onze wanhopige behoefte aan Jezus.

Als wij tijd doorbrengen in Gods Woord, leren wij over Zijn volmaakte aard en grootheid van Zijn pracht, Zijn majesteit, Zijn grote macht, maar ook over Zijn geduld, Zijn barmhartigheid en Zijn genade.

Keer op keer zien we Zijn hand en hart door de Schrift heen weven, zodat we beter kunnen weten wie Hij is en hoe we in Hem kunnen groeien.

Dit is iets waar we misschien niet regelmatig bij stilstaan, maar kun je je voorstellen dat de God van de schepping en alle levende wezens ons uitnodigt om Hem beter te leren kennen door middel van Zijn geschreven woord?

Dit is een verbazingwekkend voordeel van het lezen van de bijbel! Leer, ken en aanbid God door de Schrift te lezen.

Voordelen van het lezen van de Bijbel: Groeien in ons geloof

Toen je een gelovige werd en je geloof en vertrouwen in Jezus stelde, was dat nog maar het begin!

We moeten blijven groeien en geestelijk volwassen worden in de kennis van God en in godvruchtig leven; uiteindelijk worden we meer en meer zoals onze Heiland.

Wanneer we de bijbel lezen, elke keer dat we hem openen, nodigt God ons uit om te groeien in ons geloof. Hij geeft ons deze groei in ons geloof, maar het vereist tijd, inspanning en toewijding van onze kant.

Groei in je geloof door de bijbel te lezen

Lees ook: Hoe werken virtuele escape rooms?