Als jouw trainingen op dit moment bestaan uit hoge energie of yogalessen en je nog niet de resultaten hebt gezien waar je naar gestreefd hebt, zou je eens moeten kijken naar weerstandstraining en gewichttraining.

Je hebt misschien gehoord dat gewichttraining vrouwen er volumineus uit kan laten zien door het opbouwen van spieren, dat het gevaarlijk is of dat spieren zelfs in vet veranderen als je ermee stopt. Niets van dat alles is waar. Om gezond te blijven, moeten volwassenen elke week twee soorten lichaamsbeweging doen: aërobe lichaamsbeweging en krachttraining.

Gewichtheffen heeft zoveel voordelen dat je gezonder, sterker en slanker wordt. Spreek de volgende keer dat je naar de sportschool gaat met een fitnessconsulent en vraag om jouw fitnessdoelen door te nemen. Je zult versteld staan van het aantal oefeningen waarbij je aan krachttraining doet en die je zullen helpen om die doelstellingen veel sneller te bereiken dan wanneer je je alleen op cardio-oefeningen concentreert.

Hier volgen een paar voordelen van gewichtheffen in jouw trainingsprogramma voor het trainen voor een slanker lichaam.

Krachtiger worden zonder aan te sterken

In tegenstelling tot mannen worden vrouwen over het algemeen niet groter van krachttraining. Dit komt door de hoeveelheid testosteron die vrouwen hebben in vergelijking met mannen. Over het algemeen hebben jonge vrouwen ongeveer 10% van het testosteron van mannen. Hierdoor ontwikkelen vrouwen spiertonus en -definitie zonder groter te worden.

Verbetert vetverlies

Wanneer je gewichten tilt, bouw je magere spieren op. Hoe meer spieren je hebt, hoe sneller jouw stofwisseling werkt. Dit betekent dat krachttraining jouw stofwisseling stimuleert en op zijn beurt meer calorieën verbrandt, wat een vermindering van lichaamsvet en een beter gewichtsverlies betekent. Voor elk pond spieren dat je aanzet, verbrand je 30 tot 50 calorieën meer per dag!

Verbetert jouw humeur en vermindert stress

Lichaamsbeweging maakt endorfines vrij die jouw stemming verbeteren, pijn voorkomen en depressie bestrijden. Vrouwen die aan krachttraining doen, geven vaak aan dat ze zich zelfverzekerder en capabeler voelen als gevolg van hun training.

Lees ook: De voor- en nadelen van het nemen van een taxi