Pasta, brood en andere koolhydraten krijgen een oneerlijk negatieve reputatie in de gezondheidsgemeenschap. De waarheid is dat koolhydraten een essentieel onderdeel zijn van een gezond dieet en uw lichaam voorzien van essentiële energie om te overleven.

En wat is een van de lekkerste koolhydraat-vriendelijke keukens ter wereld? Italiaans eten, natuurlijk!

Dus voor het geval je nog een reden nodig hebt om Italiaanse delicatessen te bestellen, hier zijn 4 redenen waarom Italiaans eten gezond kan zijn.

Italiaans eten is gericht op verse ingrediënten

De echte Italiaanse keuken, zoals de keuken van Italiaanse grootmoeders overal, is gebaseerd op de meest verse, vaak lokale, ingrediënten. Het eten van verse, niet ingevroren groenten, zeevruchten en pasta is gezonder omdat er minder bewerkte ingrediënten in zitten.

Neem bijvoorbeeld pasta. Verse pasta wordt gemaakt van bloem, ei en water. Dat is alles! Geen gehydrogeneerde oliën, overtollig vet, of chemicaliën die je niet kunt uitspreken.

Niet alle Italiaanse gerechten bevatten veel calorieën

Mensen gaan ervan uit dat alle Italiaanse gerechten veel calorieën bevatten, maar dat is niet zo! Er zijn tal van smakelijke Italiaanse gerechten die ook laag in calorieën zijn. Bruchetta, witte bonensoep, salade en pasta met rode saus zijn allemaal caloriearme alternatieven als je probeert om een gezond dieet te behouden.

Je kunt ook overwegen een kleinere portie van een maaltijd te bestellen om het totale calorieverbruik te verlagen. Geniet van elke hap en richt je op kwaliteit, niet op kwantiteit.

Het eten van Italiaans voedsel kan jouw groente-inname voor de dag verdubbelen

Als je moeite hebt om genoeg groenten in je dieet te krijgen, kan Italiaans eten de oplossing zijn.

Aubergine Parmigiana, pasta primavera, en vegetarische pizza’s bevatten allemaal heerlijke, verse groenten. Groenten leveren essentiële voedingsstoffen die je helpen je immuunsysteem op peil te houden, een gezond gewicht te behouden en je bloeddruk te verlagen.

Dus de volgende keer dat je een Italiaans menu bekijkt, zoek dan naar de opties met veel groenten voor een maaltijd zonder schuldgevoel. Voeg een kop minestronesoep toe aan je bestelling voor veggies en ijzerrijke bonen ook!

Koolhydraten is je beste vriend

Gerechten zoals pasta en pizza bevatten relatief veel koolhydraten. Koolhydraten zijn een macronutriënt dat je lichaam van energie voorziet. Volgens de voedingsrichtlijnen zou 45% tot 65% van iemands voeding uit koolhydraten moeten bestaan.

En hoewel dat niet allemaal uit simpele koolhydraten zoals pasta of pizza hoeft te komen, kun je die mengen met volle granen voor een goed afgerond dieet.

Lees ook: 3 voordelen van het werken met een hypotheekadviseur