Handtrainers zijn compacte en draagbare hendelachtige apparaten die je samendrukt om de kracht en de spieren van je arm op te bouwen. Atleten gebruiken ze vooral om hun vermogen te vergroten om uit te blinken in de door hen gekozen sport. Bij de meeste sporten wordt het concept van het verplaatsen van gewichten of het overbrengen van de kracht van je lichaam door de handen gebruikt. Handgrepen stellen je in staat je onderarmen op te bouwen, en dit werkt om je een betere sporter te maken, of het nu gaat om voetbal, vechtsporten, gewichtheffen, honkbal of zelfs golf. Veel van deze sporten zijn afhankelijk van een hoge kracht van de onderste arm, en het werken met handgrepen helpt je bij het ontwikkelen van deze kracht.

Heb je interesse in handtrainer kopen? Klik dan hier.

Hier zijn vier voordelen van het gebruik van handtrainers:

Meer onderarmspieren

Als je ooit onderarmen hebt gewild die er indrukwekkend uitzien en groter zijn dan de meeste andere mannen, moet je met handgrepen werken. Het principe werkt op deze manier. Spieren die zich in je onderarmen bevinden zijn degene die je vingers controleren. Je onderarmspieren controleren het sluiten van je hand, terwijl je onderarmspieren de opening controleren. Deze spieren zijn de voornaamste begunstigden van het gebruik van handgrepen.

Duurzaamheid van de hand

Het uithoudingsvermogen van uw handen wordt automatisch verhoogd wanneer je met handgrepen traint, omdat je de hoeveelheid kracht die je handen kunnen uitoefenen, verhoogt. Een andere manier waarop het uithoudingsvermogen van je handen een grote impuls krijgt, is in de tijd dat je kracht kunt uitoefenen. Als je met handgrepen werkt, kun je jezelf trainen om langer druk uit te oefenen. Een praktisch gebied waar dit direct voordelen oplevert, is bijvoorbeeld wanneer je dingen als koffers of zware tassen draagt. Na het opbouwen van het uithoudingsvermogen van je hand zul je merken dat je minder snel zult bezwijken onder de vermoeidheid van het ronddragen ervan.

Verhoogde handsterkte

Het derde voordeel van handgrepen is een verhoogde handkracht, waarbij je traint om de kracht van zowel je vingers als je polsen te vergroten. Verhoogde handkracht zal je helpen in gebieden zoals de sportschool, waar je vervolgens de gewichten voor langere tijd kunt vasthouden. Op andere gebieden, zoals tennis, zul je merken dat je het racket met meer kracht kunt laten slingeren. Activiteiten zoals gymnastiek en klimmen zijn gebieden waar een verhoogde handkracht ook bijzonder belangrijk zal zijn, omdat je je lichaamsgewicht moet ondersteunen met alleen je grip.

Verbeterde behendigheid

Handgrepen zullen werken om je vingers zelfstandig op te bouwen, waardoor de beweeglijkheid wordt verbeterd. Muzikanten werken soms met verende handgrepen om er zeker van te zijn dat ze in elke vinger voldoende kracht kunnen opbouwen om met vertrouwen de juiste hoeveelheid druk op hun instrumenten uit te oefenen. Ook typisten kunnen baat hebben bij een betere beweeglijkheid.

Lees ook: 3 Voordelen van het lezen van boeken in plaats van het bekijken van films