Als je tiener of pre-teen acne hebt, kun je besluiten om de acne zijn eigen gang te laten gaan. De meest effectieve strategie kan echter zijn om acne te behandelen wanneer deze voor het eerst optreedt.

Hier zijn 5 wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom een vroege behandeling de beste optie lijkt te zijn.

Snellere resultaten van de behandeling

De behandeling van acne kost tijd, ongeacht of je milde of ernstige acne behandelt. Dat gezegd hebbende, kost het minder tijd en moeite om een paar puistjes op te ruimen dan een mix van breakouts die mee-eters, mee-eters en diepgewortelde acne-cysten zouden kunnen omvatten.

Hou op met het ontwikkelen van vlekken wanneer de acne verdwijnt…

Iedereen die een middelmatig tot donker gepigmenteerde huid heeft, kan een donkere vlek zien verschijnen wanneer een acne puistje, cyste of knobbel verdwijnt. Dermatologen noemen dit post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH). Mensen met een lichtgekleurde huid kunnen een rode vlek zien waar ooit acne was. Deze vlekken kunnen maandenlang blijven hangen. Velen vinden het erger om deze slepende vlekken te hebben dan de acne zelf.

Voorkom dat milde acne ernstig wordt

Vroege behandeling kan voorkomen dat een paar puistjes overgaan tot wijdverspreide mee-eters, mee-eters en diepe, pijnlijke acne.

Vermijd jaren van acne

Acne kan al op jonge leeftijd beginnen. Dermatologen zien nu 7- tot 12-jarigen met acne. Vroegtijdige behandeling van acne en het onder controle houden ervan kan toekomstige uitbraken voorkomen. Vandaag de dag kan dat oplopen tot een aanzienlijk aantal jaren zonder acne. Veel mensen hebben al in de 20 jaar acne. Voor sommige volwassenen blijft acne tot ver in de 30, 40 en zelfs 50 of 60 jaar bestaan.

Zijwaartse emotionele nood

Acne kan meer veroorzaken dan alleen maar uitbraken. Studies tonen aan dat acne ook een tol kan eisen van iemands psyche. Velen zeggen dat hun gevoel van eigenwaarde leed na het ontwikkelen van acne. Sommige mensen met acne trekken zich terug in hun leven. De ernst van de acne lijkt niet van belang te zijn. Acne kan een negatief effect hebben op het gevoel van eigenwaarde en relaties, of men nu milde of ernstige acne heeft. Een grote studie vond dat het hebben van acne kan leiden tot depressie en gedachten van het plegen van zelfmoord. Andere studies tonen aan dat het behandelen van acne deze gevoelens kan verlichten.

Lees ook: Het belang van het hebben van een abonnement op de nieuwsbrief