Een babyfoon is een essentieel instrument voor de veiligheid van uw baby. Het geeft uw baby de nodige veiligheid, en u het gemak en de gemoedsrust. Er zijn ook audiobabyfoons en videomonitoren, waaronder de videobabyfoons die geavanceerde functionaliteit en extra informatie bieden en zo ouders op tal van manieren helpen.

Ga naar Babyfoonshop.nl om de nieuwste soorten babyfoons te bekijken.

5 Top voordelen van een babyfoon

Laten we eens kijken wat de voordelen zijn van video-babyfoons.

Controleren of de baby staat of ligt

Sommige ouders geloven in het niet betreden van het kinderdagverblijf als de baby liegt om haar/hem de kans te bieden zichzelf te kalmeren zonder hun tussenkomst. In zo’n geval helpt een videobabyfoon de ouders om te controleren of de baby in de wieg staat of ligt.

Veel gewenste slaap voor ouders

De vrijheid die ouders krijgen om meer tijd te slapen, zonder de baby voortdurend in de gaten te moeten houden, is van onschatbare waarde, want met de goede slaap kunnen ze zich weer aanvullen en beter voor hun baby zorgen.

Het volgen van de slaap van de baby

Sommige baby’s gooien en draaien, maar zonder te huilen. Als een audiomonitor ze in de gaten houdt, zullen de ouders niet weten dat de baby onrustig is. En zelfs als een baby een beetje huilt, is hij niet te onderscheiden van andere geluiden. Met een videomonitor kunnen de ouders zien dat hun baby onrustig is, maar niet huilt.

Artsen adviseren dat baby’s tussen 1 en 3 jaar elke dag 12 tot 14 uur moeten slapen, terwijl jongere baby’s nog meer slaap nodig hebben. Door het monitoren van geruisloos gooien en draaien kunnen ouders de slaap van de baby nauwkeuriger volgen en ervoor zorgen dat hij/zij voldoende slaap krijgt en zo niet, dan kunnen zij de reden daarvoor vinden en de juiste maatregelen nemen. Veel videomonitoren zijn zelfs voorzien van bewegingssensoren die ouders kunnen waarschuwen bij bewegingen, zelfs als de bewegingen geruisloos zijn.

Veiligheid

Een babyfoon is een geweldig veiligheidshulpmiddel voor uw baby, want zonder dat u in de kinderkamer aanwezig bent, kunnen de ouders een oogje in het zeil houden op de baby en zijn of haar bewegingen. Veel oudere kinderen vallen naar beneden terwijl ze proberen op te staan, hun hoofdje te stoten of ’s nachts uit bed te komen. Ouders kunnen deze veelvoorkomende verwondingen voorkomen met de monitor of kunnen er direct achter komen en de baby troosten.

Werken als Nanny Cam & Beveiligingscamera

Een videobabyfoon werkt efficiënt als een nanny-camera voor werkende ouders om ervoor te zorgen dat hun baby het gewenste zorgniveau krijgt. Bovendien kunnen ze ook als bewakingscamera’s fungeren, omdat ze naast de baby ook op ramen en andere ingangspunten van huis hetzelfde werk doen.

Lees ook: Voordelen van Lezen: Waarom u elke dag zou moeten lezen