Om een effectieve consument van groene energie te zijn, is het goed om te weten waar groene energie vandaan komt. En hoe meer je weet, hoe beter je in staat zult zijn om van de voordelen te genieten en anderen voor te lichten.

Je hebt vele milieu- en economische voordelen omtrent het omtoveren van jouw huis in een groene woning. Het goede nieuws is dat deze voordelen zullen toenemen naarmate groene energie aan populariteit wint op de markt. Als je klaar bent om over te schakelen op hernieuwbare energie, neem dan contact op met klantenservice greenchoice voor meer informatie.

Laten we beginnen met de basis.

Schoon

Groene energie, waaronder ook groene stroom valt, is schone energie. Dit betekent dat het wordt geproduceerd met weinig tot geen impact op het milieu en geen broeikasgassen in de lucht brengt die bijdragen aan de opwarming van de aarde, zoals fossiele brandstoffen doen.

Gevarieerd

Groene energiebronnen zijn wind-, geothermische, waterkracht- en zonne-energie. Wind- en waterkracht wekken energie op door de beweging van lucht en water, terwijl geothermische en zonne-energie energie opwekken door warmte. Alle bronnen leveren echter betrouwbare energie en beschermen het milieu.

Hernieuwbaar

Zoals hierboven vermeld, elimineren groene energiebronnen de uitstoot van broeikasgassen in de lucht. Deze bronnen zijn ook hernieuwbare energiebronnen – wat betekent dat ze niet worden gemaakt van eindige materialen zoals fossiele brandstoffen.

Stabiel

De verschillende vormen van groene energie betekenen dat meer locaties op de planeet het potentieel hebben om deze hernieuwbare energie te oogsten. Dit betekent dat meer energie hier in de Verenigde Staten kan worden verzameld, waardoor het land minder afhankelijk wordt van energie uit het buitenland.

Goedkoop

Terwijl de vraag naar groene energie blijft groeien, blijft de prijs dalen dankzij schaalvoordelen. Tussen 2010 en 2012 zijn de kosten voor de productie van windenergie met 20 procent gedaald en sinds 1980 zijn de prijzen met meer dan 80 procent gedaald.

Lees ook: 5 Redenen om acnebehandelingen serieus te nemen