Nederlanders kijken gemiddeld 30 uur tv per week. Niet zo verrassend als je bedenkt dat we ons in de ‘gouden eeuw van de tv’ bevinden. Maar is al dat tv-kijken wel goed voor ons? Nou, zoals bij de meeste dingen, draait het allemaal om balans. Maar voor het geval je je slecht voelde over je TV binge-watching, laten we een aantal van je zorgen wegnemen. TV kijken kan eigenlijk heel heilzaam zijn! Hier zijn een paar redenen waarom en hier kun je de beste TV aanbieding bekijken voor het geval je toe bent aan een nieuwe TV.

Educatief

TV heeft veel educatieve voordelen voor kinderen en volwassenen. TV kan zowel thuis als in de klas als leermiddel worden gebruikt. Met het brede aanbod van TV zenders, kun je zeker de perfecte mix van educatieve programma’s vinden voor jouw kinderen of voor jezelf.

Blijf op de hoogte

TV is een bron van nieuws. Door af te stemmen op het lokale nieuws kunnen burgers op de hoogte blijven van wat er in hun stad gebeurt. Internationale nieuwsprogramma’s houden je op de hoogte van het laatste nieuws over de hele wereld. In het kielzog van de opwarming van de aarde is ook het weerkanaal van vitaal belang omdat het ons informatie geeft over tornadowaarschuwingen, orkanen en nog veel meer.

Word gecultiveerd

TV kan een goedkope ontsnapping zijn in plaats van reizen. Jezelf blootstellen aan de culturen van de wereld kan gemakkelijk vanachter een tv-scherm. Zet bijvoorbeedl een nieuw seizoen van BBC’s Planet Earth aan en kom tot rust bij de prachtige beelden op het scherm.

Leer een taal

Stel jezelf bloot aan nieuwe talen die je wilt leren. Een geweldige manier om te helpen een nieuwe taal te leren is door tv-programma’s te bekijken in de vreemde taal die je wilt leren. Veel mensen over de hele wereld leren Engels door Amerikaanse tv-programma’s. Luisteren en het lezen van ondertitels is een geweldige manier om passief te leren.

Geestelijke gezondheid

Er zijn veel gezondheidsvoordelen aan TV kijken. Als een bepaalde show maakt je aan het lachen zijn er gezondheidsvoordelen aan. Lachen is het beste medicijn! Als je besluit om TV te kijken terwijl je sport, kan dit zorgen voor een afleiding waardoor je cardio kunt doen voor een langere periode van tijd.

Lees ook: 5 Voordelen van groene energie