Bij het zoeken naar een baan is het verleidelijk om het alleen te doen. Het kan echter ook een eenzame reis zijn met veel wegversperringen. Je solliciteert op veel posities en je hebt misschien een sollicitatiegesprek bij een paar posities. Als je geen tweede gesprek of zelfs geen aanbod krijgt, blijf je meestal zitten met vragen bovenop jouw frustratie.

En die frustratie neemt na verloop van tijd toe.

Naast een carrièrecoach kan een goede interim recruiter een groot verschil maken in het succes van je zoektocht naar een baan. Het is belangrijk om er een te vinden die je vertrouwt en die jouw behoeften tot prioriteit maakt. Als je dat doet, is het een partnerschap dat vruchtbare resultaten kan opleveren.

Hier zijn de belangrijkste redenen om te overwegen met een recruiter te werken:

Relaties

Recruiters hebben relaties met klanten, en als je met hen samenwerkt, breid je direct je netwerkpotentieel uit. Jouw naam kan nu onder de aandacht komen van mensen die jou voorheen nooit had kunnen bereiken.

Vertrouwen

Een goede recruiter zal jaar na jaar met klanten werken en vertrouwen opbouwen. Dat betekent dat als zij jou aanbevelen voor een baan, het bijna is alsof jij een doorverwijzing van binnenuit krijgt. Dit kan jou helpen om interviews te krijgen die je anders nooit zou krijgen.

Details van de baan

Recruiters kunnen veel meer informatie hebben dan wat er in de functieomschrijving staat. Je kunt meer te weten komen over de functie om er zeker van te zijn dat het bij jou past voordat je tijd verspilt aan solliciteren.

Cultureel inzicht

Wanneer recruiters langdurig samenwerken met bedrijven, krijgen ze een scherp inzicht in nuttige bedrijfsinformatie, waaronder de cultuur. Dit kan nuttig zijn om de juiste fit te vinden voor een hoge jobtevredenheid.

Gespreksvoorsprong

Recruiters bouwen relaties op met hiring managers en leren hun unieke behoeften en voorkeuren kennen. Zij kunnen jou dan helpen om jou beter voor te bereiden zodat jij het beste uit een sollicitatiegesprek kunt halen.

Timing

Tijdlijnen voor aanwerving zijn meestal vaag en werkzoekenden voelen zich in het ongewisse gelaten. Recruiters hebben een beter inzicht in deze tijdlijnen en houden je op de hoogte van de voortgang en wanneer/of je actie moet ondernemen.

Waarheid

Het is de taak van een recruiter om de beste kandidaten aan de hiring manager voor te stellen. Als je niet in het plaatje past, zullen ze jou de waarheid vertellen, zodat je niet solliciteert op iets dat boven of onder jouw niveau ligt. Hij zal je ook opbouwende kritiek geven zodat je je beste beentje voor kunt zetten voor de juiste kansen.

Exclusiviteit

Sommige bedrijven werken alleen met recruiters. Dat betekent dat de banen die zij proberen in te vullen niet op de gebruikelijke vacaturesites te vinden zijn. Jij krijgt mogelijk toegang tot kansen die de concurrentie niet krijgt.

Lees ook: Wat maakt 3D geanimeerde video’s verbazingwekkend?