Diamond painting is een nieuw ambacht dat de kunst- en ambachtswereld heeft beïnvloed en golven heeft gemaakt onder doe-het-zelfkunstenaars en ambachtslieden. Het is in korte tijd zeer populair geworden en heeft zijn reputatie als een van de beste ambachten in korte tijd gecementeerd.

In deze post geef ik je een korte samenvatting over de basis van deze groeiende kunst.

Wat is diamond painting?

Als je niet weet wat een diamond painting is – het is de naam van een mozaïek kunstvorm waarin de “schilder” een schilderij maakt door kleine harsen te plakken die fonkelen als diamanten op een doek dat overeenkomstige nummers heeft die door alle kleuren van de diamanten zijn afgedrukt. Het enige wat de schilder hoeft te doen is een diamant te nemen en deze op het doek te plakken. Alle diamanten samen vormen een prachtig schilderij dat fonkelt als echte diamanten.

Het schilderen van diamanten is vrij eenvoudig en vereist geen voorafgaande ervaring van de schilder. Een enkel diamantschilderij kan zorgen voor veel drukte en vreugde en zal je verslaafd maken aan het proces. Deze factoren zijn zeer belangrijk voor de populariteit van diamantkunst en dragen veel bij aan wat het schilderen met diamant zo uniek maakt als een ambachtelijke vorm. In tegenstelling tot andere creatieve inspanningen, hoef je niet een ton van de tijd te besteden aan het leren over diamantkunst en het leren om het goed te doen, maar u zult leren hoe het te doen bijna direct nadat je het voor de eerste keer probeert. Dit maakt diamond painting een speciale vorm van kunst in vergelijking met al die hobby’s die je alleen maar aan je hoofd laten krabben, of erger nog, je haar laten afscheuren, in plaats van je te laten genieten van je tijd en te ontspannen en een pauze in te lassen.

Diamond painting klinkt voor veel mensen interessant genoeg, maar ze raken gemakkelijk in de war over wat het eigenlijk is. De reden hiervoor is het gebrek aan kennis over het schilderen met diamant die voor hen beschikbaar is. Zoals hierboven vermeld is het schilderen met diamant een ambachtelijke hobby waarbij een ‘schilderij’ kit aan je wordt verstrekt met alle materialen en middelen die je nodig hebt om jouw volledige schilderij te maken. Je moet kleurrijke, glanzende harsen die gemaakt zijn om er als diamanten uit te zien, plakken op een kleverig doek waarop letters en symbolen zijn gedrukt om je te begeleiden waar je de diamanten op het doek moet plakken om het schilderij af te maken.

Het proces kan intimiderend klinken en voelt als een enorme onderneming als je er voor het eerst over nadenkt, maar dat is slechts een deel van het plezier van het schilderen met diamanten. We bespreken hoe je je eerste diamantschilderij kan aanpakken zonder je overweldigd en hopeloos te voelen. Het eerste wat je moet doen om eender welke taak te volbrengen, hoe klein of groot die ook is, is begrijpen wat je verondersteld wordt te doen, de mechanica van het geheel. Je kunt geen IKEA boekenkast gaan bouwen zonder te weten hoeveel stukken er in zitten. Evenzo kan je niet met succes een diamantschilderij maken tot je alle bewegende delen ervan begrijpt. Laten we het daar eens over hebben.

Lees ook: 8 voordelen van renovlies behang