De achtertuin barbecue is een integraal onderdeel van een zomerse ervaring. En alhoewel je misschien heel voorzichtig bent met het selecteren en bereiden van het voedsel dat je serveert, komt het succes van je maaltijd vaak neer op de kwaliteit van je grillplaat.

Eerst moet je kiezen tussen gas, houtskool en een relatieve nieuwkomer op de markt, pellet grill. Uit klantenonderzoek gebleken heeft het geen belang bij het eeuwenoude debat over welke vorm van brandstof het beste is om te barbecueën, en onze testende experts vinden voordelen voor alle drie. Gas is handiger omdat je gewoon de branders aanzet om de grill te starten. Houtskool geeft je een grotere mate van controle – je bepaalt de hoeveelheid warmte door de grootte van het vuur dat je bouwt. De pellet grills, die gebruik maken van houtpellets, zijn bedoeld om de smaak van het koken met hout te bieden, plus een ongeëvenaarde precisie – ze hebben digitale thermostaten waarmee je een precieze kooktemperatuur kunt instellen. Door deze verschillen testen we elk type anders.

Vergelijk barbecues hier als je niet zeker weet welke je wilt en laten we snel door met het kijken naar enkele factoren waar je moet op letten bij het kopen van een gas grill.

Meer dan burgers

Een eenvoudige gasgrill is prima geschikt voor hamburgers en hotdogs, maar als je ook houdt van het grillen van vis en sissende biefstukken met schroeiplekken, kijk dan eens naar de temperatuurscore in de gasgrill programma’s. Hoe hoger de score, hoe beter de grill is in het koken van verschillende soorten voedsel. Als er ribben of een braadstuk op het menu staat, wil je een grill die het goed doet in indirecte kooktests. Indirect koken is een geweldige manier om grote of moeilijke stukken vlees langzaam te koken door het vlees naast het vuur te leggen, niet er overheen, met het deksel gesloten om de warmte vast te houden.

Pas op voor infraroodbranders

Houd er rekening mee dat voor gasroosters de branders het meest vervangen worden. Verwacht dat ze twee tot tien jaar meegaan. Branders met een garantie van 10 jaar moeten langer meegaan dan die zonder garantie. Als je ze moet vervangen, is dat een klus van 10 minuten.

Veel gasroosters zijn voorzien van infraroodbranders, die bedoeld zijn om intense hitte te gebruiken om biefstukken of koteletten te verschroeien. Ons advies? Negeer deze branders bij het winkelen. Infraroodbranders schroeien niet beter dan de typische gasbranders. Gebruik in plaats daarvan een temperatuurscore om je te leiden naar modellen die zowel hoge brandtemperaturen als lage temperaturen voor indirect koken kunnen bereiken.

Recept voor veiligheid

Stevige grills zijn niet alleen beter in staat om meerdere grill periodes te overleven, ze zijn ook veiliger. De stabiliteit van de grill is belangrijk omdat het kantelen kan voorkomen. Vermijd grills met scherpe metalen hoeken en randen. Test het handvat: Je knokkels of vingers mogen niet te dicht bij het hete deksel zitten. En hoewel sommige vlammen normaal zijn, hoe groter de afstand tussen de roosters en de branders of smaakstaven, hoe minder de langdurige flare-ups.

Lees ook: Vragen om te stellen om erachter te komen of de online apotheek betrouwbaar is