Thailand is een collage van geanimeerde scènes die bestaan uit bruisende moderne steden vol met motoren en tuk-tuks, boeddhistische tempels die worden onderhouden door monniken met sinaasappelstokken, heuvelstammen die handwerk verkopen, weelderige landschappen bezaaid met traditionele boerendorpen, oude ruïnes en prachtige kustlijnen bezaaid met prachtige stranden en blauwe lagunes. Zo’n boeiend portret verklaart waarom Thailand de meest populaire reisbestemming in Zuidoost-Azië is.

Wie een paar weken wil doorbrengen met het verkennen van tropische eilanden moet naar de perfecte Thaise eilanden gaan. Als de opwindende energie van een hoofdstad meer jouw stijl is, zal Bangkok meer dan een onvergetelijke ervaring bieden. Om de natuur te leren kennen en meer inzicht te krijgen in de verschillende etniciteiten binnen Thailand, dient de stad Chiang Mai als de perfecte springplank naar de berglandschappen van het noorden.

Thailand Eilanden

De eilanden voor de kust van Thailand staan wereldwijd bekend om hun prachtige stranden, anderen om hun prachtige landschap en sommigen beweren zelfs dat ze beroemd zijn om de feestelijke sfeer. Er zijn drie belangrijke sets van eilanden in Thailand. Ten oosten van Bangkok liggen Ko Samet en Ko Chang, in de Golf Ko Samui liggen Ko Pha Ngan en Ko Tao, en in de Andaman Phuket en Ko Phi Phi.

Phuket is het grootste en meest ontwikkelde eiland van het land, verbonden met het vasteland door twee bruggen. Ko Phi Phi is beroemd om de film “The Beach”, terwijl Ko Tao het duikmekka van Thailand is. Maar er zijn nog veel meer prachtige eilanden om uit te kiezen.

Bangkok

De hoofdstad van Thailand en veruit de grootste stad van het land, Bangkok, is een bruisende kosmopolis van hoogbouw, prachtige paleizen, oude tempels, glinsterende nachtclubs, bruisende markten en straten vol met verkopers die souvenirs en zinnenprikkelend voedsel verkopen.

Terwijl de stad soms wordt beschreven als een betonnen jungle vol met lawaaiig verkeer en luchtvervuiling, is Bangkok niet zonder zijn natuurlijke schoonheid die te zien is in de resterende kanalen, groene ruimten en bloeiende tropische planten.

De beroemde toeristische straat, Khao San Road, is een goede plek om te beginnen met zijn goedkope winkels, restaurants en nachtleven. Ook niet te missen is de heilige Wat Phra Kaew tempel, die de Smaragden Boeddha bevat.

Lees ook: 4 soorten betonnen trappen