Onze telefoons gaan overal naartoe in de huidige maatschappij. Hoewel dit een geweldige manier is om onderweg verbonden te blijven, opent het ook het potentieel voor schade aan de telefoon. Dit is waar telefoon hoesjes binnenkomen om de dag te redden. Hoewel we ze waarschijnlijk allemaal gebruiken, weten de meesten van ons niet zoveel over de geschiedenis van telefoon hoesjes. Laten we dit interessante onderwerp eens nader bekijken!

De jaren ’90

De geschiedenis van de telefoon hoesjes begon toen de telefoons begonnen te veranderen, zowel in functie als in grootte. Telefoons in de jaren ’90 begonnen in omvang te krimpen met nieuwe modellen waardoor ze makkelijker te dragen waren. Deze telefoons waren nu klein genoeg om in een zak of tas te passen wat oudere telefoons niet konden. In feite werden de eerste mobiele telefoons vaak gedragen op een portemonnee als een riem die omvangrijk, ongemakkelijk en een beetje lelijk was. De telefoons die in de jaren ’90 werden uitgebracht waren kleiner en hadden meer aandacht voor het uiterlijk dan ooit tevoren. Er waren nog steeds geen hoesjes voor ze, omdat ze gemaakt waren van hard plastic en rubber.

Lees ook: Vragen om te stellen om erachter te komen of de online apotheek betrouwbaar is

De jaren 2000

Het begin van de jaren 2000 was een belangrijke tijd in de telefoonindustrie. In 2000 produceerde Nokia de eerste telefoon die klein genoeg was om in de palm van je hand te passen en die een scherm had dat je kon aanraken om te bellen. Hoewel het ver verwijderd is van de smartphones die we vandaag de dag hebben, was het de eerste in zijn soort en zorgde het ervoor dat meer mensen dan ooit een mobiele telefoon bezaten. Met de introductie van de Sidekick in 2002, had de mobiele telefoon nu een volledig bruikbaar toetsenbord dat het bereik en het gebruik ervan openstelde. Op dit moment waren mobiele hoesjes zoals we die vandaag de dag zien nog niet zo’n ding. Er waren hoesjes voor bepaalde modellen waarmee je de kleur van de telefoon kon veranderen, maar ze waren nooit bedoeld voor extra bescherming. Dit was deels omdat de telefoons nog steeds gemaakt werden met stevige materialen en heel weinig glas.

De iPhone

In 2007 veranderde de iPhone de wereld voorgoed. Terwijl de BlackBerry-telefoon de eerste was die de interesse van de consument wekte omdat hij e-mail, sms’en, internettoegang en meer bood, bracht de iPhone de dingen naar een nieuw niveau met het grotere scherm en grotere mogelijkheden. In de tijd sinds de BlackBerry-piek en de introductie van de iPhone waren sociale media een constante kracht in het leven van de consument geworden. De iPhone was beter uitgerust voor alle behoeften van het delen van sociale media en dit hielp hem om een groot deel van de markt in handen te krijgen. De iPhone bracht ook telefoon hoesjes op de markt. Omdat de iPhone zo duur was toen hij voor het eerst werd geïntroduceerd en het ook relatief eenvoudig was om te breken met het grotere glazen scherm, was een beschermhoesje een must-have. Dit maakte plaats voor nieuwe beschermhoesjes die steeds weer werden geïntroduceerd.

Ben je toevallig op zoek naar iPhone 11 hoesjes? Ga naar iYupp.nl voor de nieuwste varianten.

Vandaag de dag

Vandaag de dag is het gebruik van mobiele telefoons vrijwel ononderhandelbaar. Met topnamen als Apple en Samsung die regelmatig nieuwe glazen schermmodellen introduceren, gekoppeld aan de toename van mogelijke functies op een telefoon, blijven de kosten van telefoons stijgen, en de consument wil die investering beschermen met een case. Er is nu een breed scala aan cases beschikbaar, dus er is voor elk wat wils. Terwijl de eerste iPhone-hoesjes oorspronkelijk alleen van plastic waren, worden ze nu met TPU gemaakt. Dit materiaal is streng getest om stoten en schokken te absorberen om te voorkomen dat de telefoon breekt. Hoewel het materiaal belangrijk is voor de algehele duurzaamheid, zijn de cases ook een stijlstatement geworden omdat onze verbinding met de mobiele telefoon nieuwe hoogten heeft bereikt. Met alles, van designer cases tot sparkle cases, is er een mode-element in de telefoon case van vandaag, terwijl de eerste cases eenvoudige zwarte cases waren.