Sommige appartementen en huizen hebben een wasruimte met een wasmachine en een droger of een set in de kelder. Terwijl sommigen een wasmachine en droger als een luxe beschouwen, zien anderen ze als een noodzaak. Als je niet direct een set in jouw huis hebt, kun je ook naar een wasserette gaan of de opties bekijken op wasmachine aanbieding voor de beste prijzen. Nog een alternatief voor het gebruik van een wasmachine is met de hand wassen.

Bekijk hieronder een aantal voordelen m.b.t. het gebruik van een wasmachine.

Tijd

Een wasmachine is een enorme tijdsbesparing ten opzichte van wassen met de hand. Je hoeft niet te zitten en het wasproces in de gaten te houden. Je kunt jouw kleren in de machine doen, de cyclus starten en weglopen. Je kunt een andere taak uitvoeren en dan terugkeren naar jouw machine om kleren te drogen te hangen of in de droger te stoppen.

Cycli

Wasmachines hebben verschillende cycli, afhankelijk van jouw kledingstukken. Je kunt een zwaar programma gebruiken voor grotere ladingen of sterk vervuilde artikelen of een fijn programma en een speciale kledingzak voor jouw delicate kleding, zoals beha’s en slipjes. Het gebruik van de juiste cyclus beschermt jouw artikelen tegen beschadiging tijdens het wassen.

Inspanning

Met een wasmachine hoef je geen moeite meer te doen om kleding te wassen. Je start de cyclus en gooit jouw kleding en wasmiddel erin. Bij handwas moet je je fysiek inspannen om de kleding schoon te krijgen en krachtig schrobben om vlekken te verwijderen. Met een wasmachine kun je vlekken voorbehandelen met wat wasmiddel en vervolgens de kleding in de machine gooien, zodat het roerwerk al het werk voor je doet.

Maat

Wasmachines zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van de draagbare modellen die op wieltjes in de keuken passen en aan een gootsteen kunnen worden gehangen tot de modellen die in de kelder of wasruimte passen en rechtstreeks aan een waterleiding kunnen worden gehangen. Dankzij de verschillende afmetingen kun je ze tot de nok toe vullen met kleding of grotere stukken inladen, zoals lakens en grote dekbedden.

Lees ook: 5 Redenen om acnebehandelingen serieus te nemen