Schilderen op nummer is een creatieve hobby waarbij gebruik wordt gemaakt van een vooraf getekende schets op een linnen doek, kleine potjes acrylverf en kwasten. De tekening is genummerd en elk nummer komt overeen met een kleur. Elk potje verf dat wordt verstrekt, komt overeen met het nummer dat op het doek is getekend. Hoewel velen deze vorm van kunst als simplistisch beschouwen, bevat het een groot aantal voordelen. Genummeerd schilderen is geschikt voor iedereen en is niet alleen leuk om te beoefenen, het kan ook helpen bij het stimuleren van de zintuigen en het intellect.

Stimuleert je artistieke flair

Artistieke activiteiten helpen enorm bij de ontwikkeling van de hersenen van een kind. Door kinderen te laten schilderen, laat je ze kennismaken met nieuwe horizonten vol kleur en creativiteit. Je helpt hun artistieke flair te stimuleren en vermaakt hen door iets anders te doen dan voor de TV te zitten.

Biedt therapeutische voordelen aan

Studies tonen aan dat kinderen veel dingen leren door de kleur en het uiterlijk van de voorwerpen die ze schilderen. Met schilderen op nummer leert jouw kind verschillende vormen en met het gebruik van cijfers leert hij op een leuke manier tellen. Nummerschilderen kan ook therapeutische voordelen bieden. Kinderen hebben al op jonge leeftijd moeite om hun bewegingen onder controle te houden. Het gebruik van een penseel begeleidt hun bewegingen en geeft richting aan het werk dat ze doen. Tegelijkertijd worden ze aangemoedigd om kleine voorwerpen te hanteren en leren ze hun ruimte te beheren. Het gebruik van de kleine gereedschappen in de bijgeleverde kit verbetert de motorische vaardigheden van de kinderen.

Verminderd stress

Schilderen op nummertjes is net zo nuttig voor oudere mensen als voor kinderen. Schilderen helpt ons onze problemen te vergeten en richt onze aandacht op een activiteit. Genummeerd schilderen is zeer nuttig voor volwassenen die op zoek zijn naar een uitlaatklep. De hersenen van ouderen zijn net zo gevoelig voor kleuren en vormen als die van kinderen.

Ontwikkelt de verbeelding

Schilderen op nummers ontwikkelt de verbeelding. Ga verder dan de basis van de kit en pas je schilderij aan. Je hoeft de nummers niet tot op de letter te volgen! Geef uitdrukking aan je smaak door je eigen kleur te kiezen of verder te gaan dan de reeds gedefinieerde vormen. Maak een uniek werk dat je zal motiveren om je schildervaardigheden te ontwikkelen.

Lees ook: Wat maakt 3D geanimeerde video’s verbazingwekkend?