Bij het nemen van beslissingen over vloeren zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Weten hoe de verschillende opties zich tot elkaar verhouden is altijd een goed plan om de beste beslissing te nemen die past bij uw budget, inrichtingsplan en persoonlijkheid. Tapijt en hardhout zijn de meest voorkomende opties. De voordelen van tapijt ten opzichte van hardhout zijn het overwegen waard voordat u beslist welke vloerbedekking het beste is voor uw huis.

Bekijk hier de vloerkleden bij Webkarpet.

Hoewel beiden hun eigen aantrekkingskracht hebben, heeft tapijt de overhand over hardhout op verschillende gebieden.

DE VOORDELEN VAN TAPIJT BOVEN HARDHOUT

Comfort

De meest verleidelijke eigenschap van tapijt is misschien wel de warmte en zachtheid ervan. Tapijtvloeren voelen zachter aan dan hardhout en creëren een sfeer van ontspanning en comfort, geweldig voor kinderen en familiekamers. Lang staan of zitten op hardhout is zeer ongemakkelijk en kan leiden tot pijn in de enkels en knieën. Zoals de naam al aangeeft, is hardhout hard.

Esthetiek

Er is een divers scala aan kleur- en designmogelijkheden om uit te kiezen met tapijten dan met welke andere vloerbedekking dan ook. Bovendien gaat tapijt niet zo lang mee als hardhout. Hoewel het voor sommigen een nadeel kan zijn, is het eigenlijk een kans om te herinrichten en te kiezen uit de pool van prachtige tapijtmogelijkheden. Zo ziet uw huis er niet langer eentonig uit. Als esthetiek een factor is in uw huis, dan biedt tapijt meer mogelijkheden dan hardhout.

Economische overwegingen

Tapijt is beduidend goedkoper dan hardhout. Over het algemeen kan een hoogwaardig tapijt worden geïnstalleerd voor ongeveer de helft van de prijs van een hardhouten vloer met dezelfde ruimtebehoefte.

Tapijten zijn warmer dan hardhouten vloeren. Dit is vooral in de winter zeer nuttig, omdat het de warmte vasthoudt. Tapijt heeft in de winter een isolatiewaarde, waardoor u uw energiekosten kunt verlagen. Het dunste vloerkleed is een betere isolator dan hout. Hout is echter niet warmte-isolerend en u betaalt uiteindelijk meer om warm te blijven.

Geluidsreducerende eigenschappen

Tapijt is niet alleen zachter om op te lopen, het is ook rustiger. Hout is over het algemeen luidruchtiger dan een tapijt en weerklinkt luider. Bij installatie op de bovenste verdiepingen klagen de mensen onder ons over het lawaai dat het maakt.

Tapijtkamers absorberen lawaai veel beter dan hardhouten vloeren. Als het geluidsniveau in uw huis een overweging is of als u een betere akoestiek nodig heeft voor uw werk of spel, zoals het kijken naar films, dan is tapijt de beste keuze.

Veiligheidsoverwegingen

Vallen op een tapijt is minder waarschijnlijk. Als er toch een val plaatsvindt, is het beter als die op een vloerbedekking met tapijt boven een hardhouten vloer plaatsvindt, omdat de kans op letsel beperkt is. Dit maakt tapijt beter voor huizen met kinderen, omdat ze de hele vloer als speelruimte kunnen gebruiken. Vallen op hardhout leidt gemakkelijk tot gebroken voorwerpen en lichamelijk letsel.

Lees ook: Ken deze 5 grote voordelen van het zijn van een advocaat