Als je dit leest, is het zeer waarschijnlijk dat je persoonlijke informatie beschikbaar is voor het publiek. En met “publiek” bedoel ik iedereen in de wereld. Dus, hoe kan je jezelf van google verwijderen of het verwijderen van jezelf van het internet in het algemeen voorkomen dat bedrijven je informatie verkrijgen? Kort antwoord: dat kan niet. Helaas kun je je zelf nooit volledig van het internet verwijderen, maar er zijn manieren om je online voetafdruk te minimaliseren, waardoor de kans dat je gegevens daarbuiten komen, kleiner wordt. Hieronder heb ik een manier om dat te doen.

Wees echter gewaarschuwd: het verwijderen van je gegevens van het internet kan je vermogen om te communiceren met potentiële werkgevers negatief beïnvloeden.

Verwijder of deactiveer je winkel-, sociale netwerk en webserviceaccounts

Bedenk op welke sociale netwerken je profielen hebt. Heb je naast de grote, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram, nog publieke accounts op sites als Tumblr, Google+ of zelfs MySpace? Hoe zit het met je Reddit-account? Op welke winkelsites heb je je geregistreerd? Veelvoorkomende sites kunnen informatie bevatten die is opgeslagen op Amazon, Bol.com, en andere.

Om zich te ontdoen van deze accounts, ga naar je accountinstellingen en zoek naar een optie om je account te deactiveren, te verwijderen of te sluiten. Afhankelijk van het account, kun je het vinden onder Beveiliging of Privacy, of iets dergelijks.

Als je problemen hebt met een bepaalde account, probeer dan online te zoeken naar “Hoe te verwijderen”, gevolgd door de naam van de account die je wilt verwijderen. Je zou in staat moeten zijn om enige instructie te vinden over hoe je dat bepaalde account kunt verwijderen.

Als je om een of andere reden een account niet kunt verwijderen, verander dan de informatie in het account in iets anders dan je eigenlijke informatie. Iets nep of volledig willekeurig.

Lees ook: Waarom zou je tweedehands juwelen kopen?