Sommige nieuwe vloeren vereisen een vlakke ondervloer, zoals een veerkrachtige tegelvloer. Na verloop van tijd kan een ongelijkmatige ondervloer kostbare schade aan de vloer veroorzaken, waardoor het nodig kan zijn om de hele vloer te verwijderen en opnieuw te installeren, of te egaliseren. Je kunt niet zomaar een fles op de vloer plaatsen en kijken of deze vanzelf begint te rollen om te bepalen of uw vloer waterpas is of niet. Wees wat meer wetenschappelijk en gebruik hulpmiddelen die ontworpen zijn om te controleren of de vloer waterpas is voordat je een nieuwe vloer installeert.

Stap 1

Leg een 4 tot 6 meter hoge balk op je vloer. Controleer de luchtbel in de horizontale buis in de waterpas om er zeker van te zijn dat deze tussen de twee verticale lijnen zweeft. Als de luchtbel niet tussen de lijnen zweeft, pas dan het niveau aan totdat de luchtbel tussen de verticale lijnen zweeft.

Stap 2

Meet de afstand tussen de vloer en het niveau. Als de spleet minder dan 1/8 inch meet, kun je rekening houden met dat oppervlak voor de installatie van de vloer. Bij grotere kieren moet een zelfnivellerende mortel in de depressie worden gegoten om het vloeroppervlak te egaliseren. Markeer deze depressies met een viltstift.

Stap 3

Markeer alle delen van de vloer die hoger zijn dan 1/8 inch langs de vloer. Deze hogere gebieden op een houten ondervloer moeten worden geschuurd, en hogere gebieden op een betonnen ondervloer moeten worden geschuurd om deze gebieden te verlagen, waardoor ze gelijk zijn aan de rest van de vloer.

Stap 4

Schuif het niveau langzaam over de vloer om elk deel van de ondervloer te controleren. Ga door met het markeren van gebieden die dieper of hoger zijn dan 1/8 inch op de vloer.

Dingen die je nodig zal hebben

  • Straalniveau, 4- tot 6-meter
  • Meetlint
  • Viltstift

Lees ook: 5 Voordelen van EMDR-therapie voor iedereen