In het afgelopen decennium zijn escape rooms een zeer populaire vorm van vermaak geworden. Groepen komen samen om opgesloten te worden in een speciaal ontworpen kamer en moeten verschillende puzzels oplossen om als winnaar uit de strijd te komen voor de tijd om is.

Maar met de uitdagingen waar de wereld in 2020 en 2021 voor staat, zijn dit soort bijeenkomsten bijna onmogelijk geworden voor de meeste mensen die codes willen kraken en plezier willen hebben met hun vrienden.

Voor degenen die het plezier willen terugvinden van het oplossen van puzzels met andere mensen, heeft Quest Escapes een oplossing. Online escape room is vergelijkbaar met die van de meer bekende in-person versies. Het verschil in deze ervaringen is dat spelers worden gehost via Zoom of Skype gesprekken en een “field agent” in real-time besturen om de uitdagingen te voltooien in plaats van het zelf te doen.

Escape rooms zijn een enorm populaire sociale activiteit, maar nu mensen aan huis gekluisterd zijn en niet in staat zijn om binnen twee meter van elkaar te komen, worden virtuele escape rooms steeds populairder.

Escape rooms testen iemands vermogen om aanwijzingen te ontdekken, puzzels op te lossen en opdrachten uit te voeren in een of meer kamers om te ontsnappen uit de kamer waarin je je bevindt. Virtuele pubquizzen hebben een sterke stijging in populariteit gekend sinds mensen opgesloten werden. Maar hoe werkt een virtuele ontsnappingskamer eigenlijk?

Voor degenen die moe zijn van dezelfde zoom pub quizzen elke week, kan een virtuele escape room of speurtocht zorgen voor een welkome afwisseling.

Hoe werken virtuele escape rooms?

Digitale escape rooms waren op een vergelijkbare manier als de fysieke kamers. Ze kunnen worden gedaan door een individu of als een groep, concurreren tegen je vrienden. Er zijn verschillende online spellen beschikbaar, afhankelijk van het thema en de kosten die je zoekt. Het enige wat je nodig hebt om mee te doen is een computer of een sms-scherm. Zodra je klaar bent klik je om de kamer te beginnen en begin je zo snel als je kunt met het beantwoorden van de vragen.

Lees ook: 3 Voordelen van grote handtassen