Masturbatie is normaal, en kan een gezonde manier zijn om je lichaam te leren kennen. Het is zelfs de veiligste manier van seksueel genot die er is – er is geen risico op zwangerschap of SOA’s.

Is masturberen gezond?

Masturberen is helemaal gezond, en helemaal normaal. Er zijn heel veel mythes die bedoeld zijn om je bang te maken en te laten denken dat masturbatie verkeerd of slecht is. Maar de waarheid is dat masturbatie volkomen veilig is. Masturberen maakt je niet blind, gek, of dom. Het zal je genitaliën niet beschadigen, puistjes veroorzaken, of je groei belemmeren. Het zal niet al je orgasmes opgebruiken of andere vormen van seks verpesten.

Sterker nog, masturbatie kan zelfs goed voor je zijn. Je kan bijvoorbeeld ook Kamagra Jelly gebruiken om het proces te vermakkelijken.

Hier zijn enkele voordelen van masturbatie:

  • Masturbatie is veiliger dan elke andere vorm van seks. Je kunt niet zwanger worden of seksueel overdraagbare aandoeningen oplopen door te masturberen.
  • Masturbatie kan je helpen te leren wat je wel en niet lekker vindt op seksueel gebied. En als je besluit om seks met iemand te hebben, kun je weten wat je wel en niet wilt doen. BONUS: als je je op je gemak voelt om met je partner over seks en je lichaam te praten, is het ook makkelijker om te praten over de bescherming van jezelf tegen SOA’s en zwangerschap.
  • Het verkennen van je lichaam en leren hoe je jezelf seksueel genot kan geven kan empowerend zijn en helpen je lichaamsbeeld te verbeteren.
  • Masturbatie kan stress verlagen en je helpen ontspannen. Het helpt sommige mensen zelfs in slaap te vallen.
  • Het hebben van een orgasme maakt endorfine vrij – feel good chemicaliën in je hersenen. Orgasmes kunnen een natuurlijke pijnstiller zijn en kunnen zelfs helpen bij menstruatiekrampen.
  • Wederzijdse masturbatie (masturberen met een partner) is een heel veilige manier om seks te hebben en de ander te laten weten wat voor jou goed voelt. Als je een seksspeeltje deelt, gebruik dan condooms om het speeltje en maak het schoon voordat je het verwisselt. En als je elkaars genitaliën aanraakt, was dan eerst je handen voordat je je eigen genitaliën aanraakt.

Lees ook: 5 Voordelen van een goed koksmes