Hoewel velgen van metaal gemaakt zijn, zijn ze niet onverwoestbaar. Integendeel, velgen zijn kwetsbaar voor een aantal gevaren op de weg. De enge waarheid is dat een verbogen of gescheurde velg op elk moment kan gebeuren. Hoewel je de velgen van jouw auto niet tegen alle gevaren op de weg kunt beschermen, kun je je wel geruststellen in de wetenschap dat je jouw velgen bij een velgenreparatiebedrijf kunt laten repareren als ze beschadigd raken. Om je te helpen houden jouw velgen op hun best, vermijd deze gemeenschappelijke oorzaken van Volvo velg schade zo goed je kunt.

Kuilen

Als je jouw velgen wilt beschermen, vermijd de gaten in de weg als de pest. Zelfs kleine deuken in de weg kunnen aanzienlijke velgschade veroorzaken, zelfs bij lage snelheden. Als je een kuil in de juiste hoek en met de juiste hoeveelheid kracht raakt, kan een velg verbuigen en verdraaien, waardoor het rijgedrag en de prestaties van jouw auto worden beïnvloed. Als je al vaker een kuil in de weg hebt gereden, controleer dan de velgen van jouw auto en ga naar een velgenreparateur als je schade vaststelt.

Remstof

Elke keer dat je op de remmen van jouw auto trapt, komt er een laagje remstof op de velgen. Na verloop van tijd brandt dit fijne zwarte stof in het oppervlak van de velg, wat resulteert in putjes en donkergekleurde velgen. Gelukkig kun je jouw velgen laten overspuiten, wat aanzienlijk goedkoper is dan het kopen van een gloednieuwe set velgen.

Stoeprand schade

Heb je wel eens een bocht te scherp genomen en tegen de stoeprand gebotst? Dan kan het zijn dat één of meer van jouw velgen al schade hebben. Langs hoge stoepranden parkeren kan ook gevaarlijk zijn voor jouw velgen omdat het cement van de stoeprand de lak en de afwerking schuurt en groeven in het metaal maakt. Als je krassen of barsten ziet, ga dan naar een velgenreparateur voordat je beslist om nieuwe velgen te kopen.

 

Lees ook: De belangrijkste voordelen van automatisering van bedrijfsprocessen