Als je op zoek bent naar de meest betaalbare manier om gezondheid aan je tuin toe te voegen, dan zijn houtsnippers de beste optie. Houtsnippers bevatten vermalen hout en schors, wat zeer nuttig is voor struiken, bomen en kleine planten. Schorssnippers zijn het beste voor een betere afwatering van de grond.

Het is ook zeer gunstig voor het verhogen van de temperatuur rond planten en boomwortels. In deze post hebben we een aantal van de belangrijkste voordelen van het gebruik van houtsnippers uitgelegd.

Behoud van bodemvochtigheid

Het meest voorkomende probleem van buitenplanten is minder vochtretentie in de bodem. Tijdens warme en droge dagen verdampt er veel water van het oppervlak. Daarom voegen mensen snippers toe aan hun tuinen en tuinen. Houtsnippers voorkomen het verlies van overtollig water uit de bodem. Uiteindelijk verbruiken de planten ook tijdens warme dagen meer water.

Houtsnippers breken af met de tijd

Rubber en synthetische snippers voegen niets toe aan de gezondheid van de bodem en breken ook zeer langzaam af. Aan de andere kant breekt de houtsnippers op natuurlijke wijze af in de loop der jaren. Snippers voegt zijn essentiële elementen toe aan de bedden van je tuin door zichzelf met de tijd af te breken.

Afstoten van ongedierte

Houtsnippers van dennenceder en cypres werken het best om ongedierte te verdrijven. Ze verminderen snel de vlooienpopulatie die je tuin aantast. Je kunt ook effectief teken en muggen uit je tuin en huis verwijderen. Vergeet niet om geen mulch naast je huisstructuur te plaatsen, want er blijft gevaar voor brandgevaar bestaan.

Betere bodemtemperatuur in de winter

Als je snippers op de tuingrond legt met de juiste diepte, dan ontstaat er een isolatielaag. Deze laag is zeer effectief in het verminderen van de schok van de winter voor planten en bomen. Dit betekent dat je tuin gevuld zal zijn met gezondere planten als het voorjaar aanbreekt. Houtsnippers zullen ook helpen om het bodemvocht vast te houden als er sneeuw op de grond ligt.

Bestrijding van onkruid

Een 2-4 cm dikke laag houtsnippers helpt ook om de groei van onkruid in je tuin te belemmeren. Dit gebeurt omdat de ongewenste planten in je tuin minder zonlicht krijgen. Het is het beste om snippers toe te voegen wanneer je goede struiken in de tuin heeft die baat hebben bij de toevoeging ervan. Het is belangrijk om op het juiste moment houtsnippers toe te voegen, omdat het te vroeg plaatsen ervan problemen oplevert voor de zaden om goed te ontkiemen.

6Voorkom bodemerosie

Houtsnippers zorgt ook voor een defensieve laag op de bedden van je tuin. Deze verdedigingslaag houdt de bodemerosie tegen omdat de natuurlijke stukken altijd aan elkaar kleven. Deze vergrendeling voorkomt dan bodemerosie bij hevige wind en regen. Het is de beste methode om de stabiliteit van de grond in je tuin te behouden.

Lees ook: 5 Voordelen van EMDR-therapie voor iedereen