Aanpasbare, goedkope en gemakkelijk te gebruiken, slimme stekkers en stopcontacten worden een vast onderdeel van de moderne woning. Ze kunnen worden gebruikt om je apparaten op afstand te beheren, verbinding te maken met smartphone-apps en het elektriciteitsverbruik in je huis te monitoren.

Het beste is dat je je muren niet hoeft te demonteren, want slimme stekkers kunnen eenvoudig worden aangesloten op bestaande stopcontacten. Vaak wordt het aangesloten met behulp van gira schakelmateriaal.

Hier bespreken we de overwegingen dieje  moet hebben bij het kiezen van de juiste smart plugs voor je behoeften.

Wat smart plugs doen

Slimme stekkers zijn de ultieme insteekcontacten die verbinding maken met de Wi-Fi-connectoren van een huis. Ze worden weergegeven op de apps van Apple HomeKit, Alexa, Google Assistant, Samsung SmartThings en anderen. Dit helpt bij de draadloze bediening van lampen, elektronische apparaten, kachels, ventilatoren en thermostaten.

Je hoeft alleen maar de app te downloaden en de gadgets direct vanuit de app te bedienen. De meeste smart plugs adverteren zelf als spraakbesturing met ondersteuning voor Alexa en Google Home. Er zijn ook slimme stekkers die specifiek zijn voor Apple ecosystemen en die gebruik maken van Siri spraakopdrachten van uw iPhone, iPad, Apple Watch of HomePod.

De meeste smart plugs hebben een kleine vormfactor en kunnen in de palm van je hand worden gehouden. Maar ondanks dat hebben ze een krachtige schakeling in de assemblage. Er zijn over het algemeen drie interfaces ingesloten in een smart plug die bevatten:

  • Touchboard: bevat de LED’s, aanraakschermen en touchpads die de buitenkant van de smart plug vormen.
  • Microcontroller (MCU) bord: het grootste deel van de schakelingen wordt in het MCU bord geplaatst. Daarbinnen bevindt zich een low-power Wi-Fi gecertificeerde module die verbonden is met een microcontroller, sensoren, relaisbesturingen en timers. Het aanraakbord en de MCU-borden zijn verbonden via meerdere headers.
  • Voedingsbord: bevat een stekker en een stopcontact en voedingsmeetcircuits om het elektriciteitsverbruik te berekenen.

In conclusie

Met een paar aanpassingen kunt u zelfs slimme stekkers gebruiken om uw domme apparaten om te zetten in slimme apparaten. Ze zijn ongelooflijk nuttig bij het transformeren van uw huizen. Als u ze niet al gebruikt, moet u er rekening mee houden dat aangesloten woningen de toekomst zullen vertegenwoordigen. Plus, ze zijn ook ontworpen om u te helpen controleren en te besparen op de energierekening.

Lees ook: 5 Voordelen van EMDR-therapie voor iedereen