Iedereen heeft zes dingen nodig om legaal met de auto rond te rijden: registratie, een rijbewijs, een titel, een nummerplaat, en verzekering. Het rijbewijs is jouw ID en certificering voor het rijden, de titel is de ID van de auto, en de registratie bindt de persoon aan de auto op een specifieke plaats. Vervelend genoeg kosten ze allemaal geld, maar je bent verplicht om ze allemaal te hebben, en er is geen weg omheen.

Wat is een voertuig registratie?

Elke land in Europa eist dat je jouw auto registreert bij de overheid voordat je er legaal in mag rijden. De registratie creëert een link tussen jou en de auto. Je bent geregistreerd bij de auto en de auto is geregistreerd bij de locatie. Je bent verbonden, in goede en slechte tijden. Bij het kopen van een tweedehandsauto kan je een NAP Check doen.

Wat is het nut van voertuigregistratie?

In het kort, geld en informatie. Niet alleen levert het geld op voor de overheid, maar het creëert ook een referentiepunt voor verschillende doeleinden, waaronder juridische zaken.

Wat is een voertuigtitel?

De titel van een voertuig is het bewijs dat de eigenaar van het voertuig is. Wanneer iemand een voertuig verkoopt, draagt hij de titel over aan de nieuwe eigenaar.

Alles wat je nodig hebt om jouw registratie te krijgen

Het proces voor het verkrijgen van een auto registratie is iets anders in elke staat, maar dit zijn de algemene eisen die je nodig hebt om jouw auto geregistreerd te krijgen.

Titel

Voltooi nooit de aankoop van een auto zonder in het bezit te zijn van een eigendomstitel waarop de vorige eigenaar heeft verklaard dat je de nieuwe eigenaar bent.

Identificatie

Een rijbewijs, paspoort, of een identiteitsbewijs van de staat zou moeten werken.

Kopersverklaring

In aanvulling op de titel, een factuur van de verkoop houdt dingen officieel, legaal en georganiseerd. Verkopersverklaring sjablonen kunnen online worden gevonden en gedownload.

Emissie test

Bepaalde landen vereisen specifieke milieu-controles, zoals een smog-controle of een emissietest, voordat je een auto kunt registreren of herregistreren. Soms is dit elk jaar, andere keren is het om de twee jaar. Sommige landen vereisen geen emissietests. Neem contact op met jouw lokale autoriteiten voor wat je nodig hebt.

Bewijs van verzekering

Jij en jouw auto moeten verzekerd zijn voordat jij jouw auto wettelijk kunt registreren. Waarom? Omdat je inherent risico’s aan het creëren bent door een 3,000 – 7,000-pond zware voertuig in het openbaar te besturen, en je moet jezelf en anderen beschermen in de kans op een ongeval.

Methode van betaling

Auto registratie en platen geld verdienen voor de overheid. De overheid accepteert meestal cheque of creditcard.

Lees ook: Hoe werken virtuele escape rooms?