Er zijn twee soorten mensen die naar de sportschool gaan:

  1. Degenen die binnenlopen, 10 minuten op de ene machine zitten en dan langzaam naar een andere machine drijven, voordat ze halfslachtig biceps krullen uitproberen voor vijf herhalingen en dan naar buiten lopen.
  2. Degenen die een plan in gedachten hebben, en de machines raken met een doel. Ze hebben over het algemeen een vast aantal herhalingen die ze doen in sets van twee of drie, en ze weten precies wat ze doen op elke machine.

Het is vrij duidelijk dat de eerste groep hun fitness doelen niet zal bereiken tenzij ze wat hulp krijgen en iemand hebben die ze kan leiden, dus als je weet dat je een van die mensen bent dan moet je zo snel mogelijk de hulp van een Personal Trainer inroepen.

Lees verder voor enkele topvoordelen die personal trainer Heemstede je kan bieden.

Het is niet alleen maar fitheid waar ze mee kunnen helpen

Bij het invullen van hun Certificaat III in Fitness moet elke student een module over voeding invullen en hoe dit de fitheid kan beïnvloeden. Personal Trainers die hun Certificaat IV in Fitness voltooien, moeten dan extra werk op het gebied van voeding voltooien, en een aantal Personal Trainers voegen ook extra onderwijs toe aan hun programma door het voltooien van een Nutrition cursus zoals die wordt aangeboden door het Australische Instituut voor Fitness.

Door te kiezen voor een Personal Trainer die een specifieke voedingsopleiding heeft gevolgd, weet je zeker dat zij het juiste voedingsadvies zullen geven om je doelen te bereiken.

Ze verbeteren je geestelijke gezondheid

Het is al lang bekend dat lichaamsbeweging kan helpen bij geestelijke gezondheidsproblemen zoals depressie, en dat het een aanbevolen onderdeel is van de behandeling door veel medische zorgverleners. Het hebben van een Personal Trainer om te helpen met uw oefenplan wanneer je last hebt van geestelijke gezondheidsproblemen kan helpen met de motivatie, met het kiezen van de juiste oefeningen om de meeste endorfines vrij te laten, en ook gewoon om een andere schouder te hebben om op te leunen.

Wat ons naar ons volgende punt leidt…

Ze zijn een onofficiële therapeut…

Laten we eerlijk zijn, het grootste deel van de tijd dat je oefent met uw Personal Trainer zul je hen vertellen over je week, hoe het werk gaat en wat er mis is met je leven op dat moment. Dit is normaal!

Een Personal Trainer is er om je te helpen met je fitnessdoelen, ja, maar hij is er ook om je te helpen je algehele welzijn te verbeteren. Ze geven om hoe gestrest je bent, want dat heeft invloed op de motivatie die je in je sessies hebt. Ze geven om je als je ongelukkig bent in een relatie, omdat dit kan leiden tot ongezond eten.

Er zijn talloze manieren waarop het hebben van een Personal Trainer kan zijn als het hebben van een onofficiële therapeut.

Lees ook: Lees hier waarom je niet zelf je kapotte autosleutel moet repareren