In de jaren 1920 kon je een Model T Ford kopen voor slechts 200 euro, maar de allereerste Frigidaire koelkast voor thuis kostte je ongeveer 600 euro – dat is vandaag de dag ongeveer 8000 euro. Maar de voordelen van koeling waren een spelbreker voor het vermogen van een gezin om voedsel gedurende langere tijd veilig te bewaren voor consumptie. Zozeer zelfs, dat niet alleen 99,9% van de Europese huishoudens tegenwoordig een koelkast heeft, maar dat 23% van de huishoudens twee of meer koelkasten heeft. Bekijk hier de beste koelkast aanbieding en lees hieronder meer over de voordelen van koelkasten.

De voordelen van koelkasten

Elke oude koelkast kan een wereld van verschil maken in jouw dieet als het gewoon voedsel in het gezonde 0 tot 5 graden Celcius bereik houdt. Het betekent dat je vlees veilig kunt consumeren na een paar uur na aankoop. Het maakt het mogelijk vers voedsel vers te houden of zelfs te genieten van restjes. Een langere periode van veilige consumptie is beter voor het budget van jouw huis en voor de gezondheid van de planeet.

Hoe langer voedsel houdbaar is, hoe groter de kans dat het wordt geconsumeerd. Goed nieuws, want voedselverspilling is een van de ergste veroorzakers van broeikasgassen, want het methaan dat vrijkomt bij de ontbinding van voedsel heeft 28 keer meer impact op het klimaat dan kooldioxide dat heeft.

Helaas kan de lange houdbaarheid mensen er ook toe aanzetten meer te kopen dan ze nodig hebben of kunnen consumeren.

Jouw koelkast personaliseren

De reden dat er soms voedsel wordt verspild, is niet omdat mensen altijd onverantwoordelijk zijn. Soms komt het neer op organisatorische uitdagingen. Ze openen de deur en daar staan al die spullen en dat kan voor sommigen overweldigend zijn. Het vinden van een koelkast die het beste past bij jouw behoeften is eenvoudiger dan ooit, dus zorg ervoor dat de configuratie werkt voor de manier waarop je kookt en wat je eet.

Slimme deurvakken kunnen nodig zijn als je alle sausen van Peri-Peri tot mayo in huis hebt. Misschien ben je een wijnfanaat en houdt een wijnrek u bij de les. Diepvriezers met laden zijn ideaal voor gezinnen die een voorraad moeten aanleggen of kinderen hebben die na schooltijd diepvriessnacks nodig hebben.

Bedenk welke stijl deuren je het mooist vindt, want het verandert echt de functie van jouw koelkast. Houd je van rauwkost en verse groenten? Dan moet je vooral naar de groentelade kijken – zijn ze groot genoeg en hoe gemakkelijk gaan ze open? Daar gaat ie.

Koel houden

Er zijn meer keuzes dan ooit tevoren met koelkasten, en dat is misschien wel het beste voordeel ooit in koeling. Tegenwoordig is het niet alleen mogelijk om jouw voedsel koud te houden, maar ook om dat te doen op een manier die past bij hoe je kookt, de manier waarop je dingen graag organiseert, hoe je leeft en zelfs gewoon jouw esthetiek.

Lees ook: 5 Voordelen van TV kijken