Een abonnement op een nieuwsbrief is een van de meest waardevolle items die je voor jouw bedrijf kunt hebben. Maar ondanks de voordelen van een lijst, hebben veel bedrijven er geen, dit kan te wijten zijn aan de inspanning om er een te krijgen, of de angst voor regelgeving zoals GDPR. Op vandaagopzeggen.nl kun je snel en eenvoudig alle ongewenste abonnementen zoals Brabant Water opzeggen.

Toch kan, met de juiste processen, een nieuwsbriefabonnementenlijst aanzienlijk voordeel opleveren voor jouw bedrijf. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom je een nieuwsbriefabonnement nodig hebt.

E-mail verkopen

De grootste reden waarom je een nieuwsbriefabonnement zou moeten hebben is dat het een sterke ROI biedt. Voor elke euro die je uitgeeft aan je e-mailmarketingcampagnes krijg je €30 terug. Dit rendement is verbazingwekkend, en de afgelopen tien jaar en meer heeft e-mailmarketing het beste rendement opgeleverd voor alle digitale marketingplatforms.

Zelfs als je niet actief verkoopt, verkopen e-mailberichten. Ze fungeren als een touchpoint in het kooptraject en wanneer je tussen de vijf en twaalf touchpoints nodig hebt, kan elke e-mail je helpen om sneller te verkopen.

Een abonnement op de nieuwsbrief voegt waarde toe aan je bedrijf

Als je overweegt om je bedrijf op een bepaald moment te verkopen of als je op zoek bent naar een investering van buitenaf, kan de waardering die je op jouw bedrijf kunt plaatsen hoger zijn als je een sterke abonnementenlijst hebt. De belangrijkste reden hiervoor is dat investeerders weten dat e-mailmarketing lucratief is en dat een sterke lijst een geweldige manier is om inkomsten te genereren.

Daarom is het zo dat hoe meer mensen actief zijn op jouw nieuwsbriefabonnementenlijst, hoe waardevoller die lijst is en hoe waardevoller jouw bedrijf is.

Je kunt advertentieruimte op je nieuwsbrief verkopen

Hoe meer mensen je op een nieuwsbriefabonnementenlijst hebt staan, hoe groter de waarde van de nieuwsbrieven die je verstuurt. Als je geen producten of diensten verkoopt of misschien meer inkomsten uit jouw nieuwsbrieven wilt genereren, kun je advertentieruimte verkopen aan bedrijven.

Zelfs een kleine advertentie op jouw nieuwsbrief kan 25 tot 50 euro per stuk waard zijn. Voor degenen die op zoek zijn om dit een aanzienlijke inkomstenstroom, zelfs een kleine e-nieuwsbrief is de moeite waard 60.000 tot 80.000 euro per maand. Met andere inkomsten opties zoals affiliate marketing, gesponsord nieuws en merchandising, kan een e-mail nieuwsbrief een aanzienlijke inkomstenbron zijn.

Lees ook: Waarom sokken het nieuwe modebeeld zijn