In de drukke wereld waarin we nu leven, kijken de meeste mensen liever naar een film dan dat ze een boek lezen.

Als mensen films zien met namen als The Fault in Our Stars en A Million Ways to Die in het Westen, kiezen ze ervoor om bij de bioscoop te stoppen in plaats van bij hun lokale bibliotheken. Er zijn voors en tegens aan het lezen van boeken in plaats van het kijken van films, en het is belangrijk om alle kanten van het argument te wegen voordat je je standpunt kiest.

3 Voordelen van het lezen van boeken in plaats van het kijken naar films

Boeken geven je ruimte voor verbeelding

Niemand kan je vertellen hoe je een boek moet lezen. Je lerares Engels kan je suggesties in je hoofd gooien, zoals Jane Austen boeken, en je moeder kan je haar favoriete delen vertellen, maar uiteindelijk is de manier waarop je een boek interpreteert helemaal aan jou. Echter, films vertellen je wat je moet denken. Ze gebruiken visuele en geluidseffecten om je een bepaalde manier te laten zien en voelen. Er is niets mis met het zien van een film, maar soms mis je de kans om je verbeelding te laten spreken als je de voorkeur geeft aan films boven boeken.

Boeken zijn draagbaar

Je kunt overal een boek lezen. Je hebt geen stroombron nodig om je boek op te laden en je hebt geen televisiescherm nodig om het te bekijken. Boeken zijn gemakkelijk om mee te reizen en zijn altijd een eindeloze bron van vermaak.

Boeken laten lezers de tekens beter begrijpen

De interne dialoog is een integraal onderdeel van het lezen van een boek. Met al deze kennis die inherent is aan het verhaal, is het begrijpen van de acties en motivaties van de hoofdpersonen nooit een probleem. Toch kan een deel van die kennis verloren gaan in een film. Veel mensen worden afgeleid door mooie acteurs en fantastische special effects, en zo verliezen ze de plot en de karakterontwikkeling uit het oog die echt de kern van het verhaal vormt. Er zijn echter geen dergelijke afleidingen in boeken, waardoor de lezers het gevoel hebben dat ze de personages op een persoonlijk niveau kennen.

Lees ook: 3 argumenten tegen gokken