Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR) is een waardevol instrument dat talloze mensen heeft geholpen om de gevolgen van trauma’s uit hun leven te verwijderen. Dit achtfasige proces richt zich op de overtuigingen van de patiënt over zijn/haar verleden, heden en toekomst, en de negatieve ervaringen die hen kleuren.

EMDR therapie Zaandam worden nu ook aangeboden door de beste zelfstandige psychologen bij de Psychologie Praktijk Zaanstad ter Zaandam.

EMDR wordt al lange tijd gebruikt voor de behandeling van mensen met posttraumatische stress-stoornis (PTSS), angst en depressie, maar heeft aangetoond dat het voordelen heeft voor alle mensen. Hier zijn een paar manieren waarop EMDR-behandeling je kan helpen.

Transformeer je overtuigingen

Velen van ons houden onbewust vast aan zelfbeperkende overtuigingen die gebaseerd zijn op ongelukkige ervaringen in het verleden. Misschien heeft een afwijzing uit de kindertijd ertoe geleid dat je het gevoel hebt dat je aanwezigheid een last is voor de mensen om je heen, dus je probeert wat minder ruimte in te nemen op busstoelen en deelt geen meningen, tenzij je er direct om vraagt. De overtuiging dat je perfect moet zijn of dat je de liefde niet waardig bent, is misschien terug te voeren op incidenten zoals trauma’s uit je kindertijd of een moeilijke breuk.

De EMDR-behandeling helpt om de kracht van deze negatieve overtuigingen weg te nemen en laat zien dat ze slechts een interpretatie van een gebeurtenis zijn en dat er andere, meer valide en positieve interpretaties beschikbaar zijn.

Herstel van trauma’s

Psychologen bevelen EMDR aan voor PTSS-patiënten, omdat het uiterst effectief is gebleken bij het verwerken van allerlei soorten trauma’s. Door middel van Bi-Laterale Stimulatie worden beide zijden van de hersenen betrokken bij het opwerken van schrijnende herinneringen. EMDR heeft aangetoond te helpen bij depressie, angst, nachtmerries, verdriet, echtscheiding, pesten, misbruik en een veelheid van andere levenstrauma’s.

Snelle weg naar resultaten

De EMDR-therapie heeft een andere benadering dan de gesprekstherapie, en problemen die patiënten hebben geprobeerd te bespreken.

door voor jaren kan worden opgelost in slechts een handvol sessies. Je hoeft ook niet elk detail van je herinneringen te onthullen in EMDR, wat erg handig is als je moeite hebt met vocaliseren.

Helpt je om met weinig stress om te gaan voordat ze groeien

De dagelijkse stress eist zijn tol in de loop van de tijd als hij niet wordt aangepakt, en kan leiden tot een volledige burn-out. Je hoeft echter niet te wachten tot je je helemaal overweldigd voelt om er iets aan te doen. Het af en toe hebben van een EMDR-therapiesessie kan je helpen om jezelf te ontlasten van alle stress die je hebt gehad.

Voortdurende zelfverbetering

De EMDR-behandeling is waardevol voor iedereen, niet alleen voor mensen die bewust lijden. Het transformeren van negatieve overtuigingen kan je relaties, werkprestaties, creativiteit, gezondheid en meer verbeteren. Door de stem die zegt “ik kan het niet” of “waarom zou ik me druk maken” te sussen, ontsluit je je ware potentieel.

Lees ook: BBQ Grill Koopgids: Factoren die je moet overwegen