Zakelijke promotie is niet meer hetzelfde. Marketing professionals over de hele wereld zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om hun merken en bedrijven te promoten. Een van de nieuwste technieken om een bedrijf uit te breiden die onlangs is ontstaan, is 3D animatie laten maken. Als de video nog geen deel uitmaakt van jouw marketingstrategie, loop je in een doodlopend straatje. Jouw marketingafdeling kan triomfen voorstellen met de juiste product explainer video. Dit is de gemakkelijkste manier om gebruikers aan te trekken.

Internetvideo kan de belangrijkste boodschap die jouw merk aan jouw klantenbestand wil overbrengen op een hoger niveau brengen en een veel hoger percentage bezoekers naar jouw site trekken dan de teksten. Na het bekijken van geanimeerde video’s voor bedrijven nemen de bezoekers van jouw site niet alleen in aantal toe, maar begrijpen ze ook jouw product of dienst, hoe het werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Verhoogt je online aanwezigheid en zichtbaarheid

Als jouw site besloten heeft om een product explainer video te kiezen om jouw bedrijf te promoten, dan is er een mogelijkheid dat je uiteindelijk de beste punten verdient bij de zoekmachines dan jouw concurrenten die nog steeds oude methodes gebruiken om hun merken te ondersteunen. Het hebben van een product explainer video op jouw homepage of de startpagina zal jouw doelgroep toegang geven tot jouw merk en product, waardoor ze geïnteresseerd raken in jouw product en uiteindelijk zullen ze het blijven kopen. Het toevoegen van geanimeerde video’s over jouw product is een van de beste manieren om conversies te verbeteren en de aanwezigheid en zichtbaarheid op het web te vergroten. Mensen verwijzen naar video’s die geen andere middelen hebben, dus de video kan je helpen de indruk van jouw doelklanten achter te laten.

Betere betrokkenheid van de klanten

Herinner je je nog wanneer je voor het laatst een bedrijfsbrochure zat te lezen of de laatste keer dat je tijd doorbracht op een nieuwe website, waarbij je geweldige inhoud las op eindeloze webpagina’s? Probeer het nog eens. Wie leest er nu graag te veel informatie wanneer ze alle informatie die ze nodig hebben gemakkelijk kunnen begrijpen via een korte en duidelijke 3D explainer video. De video biedt de mogelijkheid om de kijker langer dan verwacht te boeien en wellicht ook interesse te wekken voor jouw product. Als het de kijker bevalt, zal hij verbonden blijven met jouw product en uiteindelijk een trouwe klant worden.

Jouw doelgroepen kijken meer 3D-video’s dan ooit tevoren

We leven in een wereld waar links elke seconde worden verlengd, waar statussen en tweets elke minuut worden geüpdatet, en iedereen veel tijd doorbrengt voor computers en mobiele schermen. 78% van de mensen kijkt minstens één keer per week naar video en 55% kijkt er elke dag naar. Alleen YouTube heeft meer dan 4 miljard views per dag, en het is de tweede zoekmachine net na Google. Dit geeft aan dat de video daar zal blijven en meer video’s zullen worden gezien als nooit tevoren. Er is geen betere tijd dan nu om 3D video aan jouw bedrijf toe te voegen en het verschil te kennen.

Lees ook: 3 Voordelen van droog trainen voor vrouwen