Voor de meeste mensen is het grote voordeel van de abonnementsboxen de funfactor. De psychologie achter de abonnementsboxen is dat mensen genieten van de spanning van het uitkijken naar de box van elke maand en zich afvragen wat er in zal zitten.

Elke maand op dat doosje wachten – niet weten wat het is, maar weten dat het komt – zorgt voor een adrenalinekick. Het is alsof je elke maand een verjaardagscadeau krijgt.

Wil jij echter je abonnement opzeggen? Ga dan naar www.directopzeggen.nl

Andere voordelen van de abonnementsboxen zijn:

Gepersonaliseerde artikelen

Bij veel abonnementsformules worden de artikelen die u elke maand ontvangt speciaal voor u uitgekozen op basis van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Dit kan een grote zegen zijn voor mensen die moeite hebben om in de winkel te vinden wat ze leuk vinden, of die gewoon niet graag winkelen. En voor veel mensen verhoogt de wetenschap dat de artikelen speciaal voor hen zijn uitgekozen de sensatie van het openen van een nieuwe doos. Het krijgen van deze “handgeplukte” items verhoogt het gevoel van eigenwaarde van mensen en “laat ze zich uniek voelen.”

Gemak

Door de artikelen elke maand automatisch te laten bezorgen, kan de winkeltijd worden bespaard. Neem voorbeeld aan iemand die een leraar is en ook de moeder van een zes maanden oude baby. Ze gebruikt de Subscribe & Save-service van Amazon om babyvoeding, toiletpapier en andere huishoudelijke artikelen op een maandelijks schema te krijgen. Op die manier hoeft ze geen tijd te nemen uit haar drukke schema voor het “rondrennen in de stad van winkel naar winkel”.

Potentiële besparingen

Het is vaak goedkoper om goodies in een abonnementsdoos te laten versturen dan om elk van die artikelen afzonderlijk te kopen.

Nadelen van abonnementsdozen

Overkopen

Hoewel een abonnementsdoos meestal minder kost dan het kopen van alle artikelen in de doos afzonderlijk, is de kans groot dat je niet al die artikelen zou kopen als ze niet in je doos zouden komen. De kans is groot dat dat veel meer is dan wat u normaal gesproken zou uitgeven aan speelgoed en traktaties. Op de lange termijn, zou het aanzienlijk kunnen toevoegen aan de kosten van het bezit van een hond.

Onduidelijke waarde

Normaal gesproken, wanneer u winkelt voor een product, kunt u kijken naar alle keuzes en hun prijzen vergelijken om te zien welke de beste deal is. Maar met een abonnement box service, krijg je een ander assortiment van producten elke maand, en je weet niet eens wat ze gaan worden. Dat maakt het veel moeilijker om uit te vinden of uw box echt de moeite waard is wat u ervoor betaalt.

Problemen met retourneren

Bij sommige abonnementsdiensten kunt u artikelen die u niet wilt, terugsturen of omruilen. Het is echter niet altijd gemakkelijk om dit te doen, en veel mensen doen gewoon geen moeite. Mensen laten veel vaker iets op de plank in de winkel liggen dan dat ze een artikel dat ze al hebben ontvangen, terugsturen – zelfs als ze weten dat ze het niet zullen gebruiken.

Lees ook: De voor- en nadelen van Escape Rooms