We willen niet suggereren dat persoonlijkheidstesten gebruikt moeten worden om mensen aan te nemen – daar zijn ze niet voor ontworpen. Maar als je betrokkenheid wilt stimuleren, verloop wilt verminderen, communicatie wilt verbeteren, sterkere teams wilt creëren, een sterke bedrijfscultuur wilt opbouwen en mensen wilt laten werken met hun sterke punten in plaats van er tegenin, dan kunnen tests een geweldig hulpmiddel zijn.

Hier zijn een paar voordelen van assessment test:

Verbeter communicatie en samenwerking

De meeste werknemers nemen graag persoonlijkheidstests af om vrij eenvoudige redenen: ze zijn leuk en inzichtelijk. Maar om het meeste uit een team assessment te halen, wil je natuurlijk een test doen die veel grondiger en wetenschappelijker onderbouwd is dan een standaard Buzzfeed quiz.

Wanneer medewerkers persoonlijkheidstests doen als teambuildingactiviteit, worden ze zich meer bewust van hun persoonlijke vaardigheden en zwakheden en die van hun medeteamleden. Dit bewustzijn verbetert de communicatie en vermindert mogelijke misverstanden en conflicten.

Niet alleen dat, maar het is ook een interessant onderwerp voor team lunches en happy hours. Mensen praten graag over zichzelf en willen door anderen begrepen worden. Persoonlijkheidstests geven gemakkelijk te begrijpen taal aan eigenschappen die sommige werknemers voorheen misschien moeilijk konden uiten.

Verlaag het verloop

Onderzoek toont aan dat werknemers die gelukkig zijn met hun baan, minder snel elders werk zoeken. In wezen blijven gelukkige werknemers in de buurt. Onderzoek naar werktevredenheid toont aan dat er een paar belangrijke componenten zijn van gelukkige werknemers:

  • Communicatie: Werknemers in staat stellen om open, eerlijk en samen te werken verbetert hun algehele werktevredenheid.
  • Leiderschap: Sterk leiderschap is direct gelinkt aan werknemerstevredenheid.
  • Professionele ontwikkeling: Werknemers willen begrijpen waar ze passen binnen hun team en de organisatie als geheel. Wanneer er een plan is voor groei, blijven ze langer en gelukkiger.

Elk van deze factoren kan worden verbeterd door het begrijpen en toepassen van de voordelen van persoonlijkheidspsychologie op de werkplek. Wanneer je werknemers de tools geeft die ze nodig hebben om beter te communiceren en te leiden, en een lange termijn groeiplan ontwikkelt, zijn ze meer gemotiveerd om bij het bedrijf te blijven werken.

Bespaar tijd en geld

Bij het nemen van de beslissing om persoonlijkheidstests op het werk te gebruiken, willen veel leiders weten wat de impact van de keuze zal zijn op hun nettoresultaat. De lange termijn kostenbesparingen van werknemerstevredenheid en verhoogde productiviteit van het team zullen altijd uniek zijn voor elk bedrijf. Maar het is veilig om te zeggen dat investeren in persoonlijkheidsbeoordelingen een kostprijs is die zichzelf snel terugbetaalt.

Door het verloop te verminderen en de productiviteit te verbeteren, kunnen bedrijven gemakkelijk verspilde tijd, geld en middelen besparen, terwijl hun werknemers gelukkiger en meer betrokken blijven.

Lees ook: Is masturbatie goed voor je?